UiB MIX 250 på plass på Akvariet

Prosjektet der vi samarbeider med Universitetet i Bergen, Høgskulen Volda og Universitetet i Stavanger fikk tommelen opp av Direktoratet for høgare utdanning i 2022; fem millioner i støtte.

TekLab Bedrift gjør at mediestudenter kan jobbe sammen med private bedrifter som en del av studiet. Studentene blir kjent med medie- og teknologibransjen og får bruke kreativiteten sin på ekte oppgaver. Vi får hoder fulle av gode ideer og pågangsmot, og med en herlig mangel på respekt for vedtatte sannheter med på laget.

Våren 2023 skal 30 studenter ta bachelor-oppgaven sin, MIX 250, på Akvariet i Bergen. De er delt i seks grupper, som først skal foreslå, og så jobbe frem nye måter Akvariet kan formidle budskapet sitt på. Fra design av nettsted via mobilapper, VR- og AR-løsninger, til fysiske installasjoner.

Akvariet skal flytte til det som i dag er industriområdet Dokken, og bli til havmiljøsenteret O. Noen av gruppene kommer kanskje med gode innspill til hvordan formidlingen der kan skje.

Tirsdag 17. januar tok Aslak Sverdrup og Veline Høyland hos Akvariet i mot professor Lars Myre, to undervisningsassistenter og alle studentene, og oss i Scary. Studentene fikk en grundig presentasjon av både dagens Akvariet, og planene for det nye havmiljøsenteret. Nå er vi spent på prosjektforslagene studentene pønsker ut.