Studentene har inntatt Universitetsmuseet

Vi har jobbet sammen med Institutt for informasjons- og medievitskap ved Universitetet i Bergen i flere år, de siste to i regi av TekLab Bedrift. Der er målet økt fokus på innovasjon i undervisningen, gjennom å la studentene jobbe sammen med private bedrifter om helt konkrete oppgaver.

I 2023 hadde vi med fem grupper med MIX250-studenter til Akvariet i Bergen. Akvariet planlegger å flytte til et nytt havmiljøsenter på Dokken, og studentene fikk i oppgave å foreslå helt nye måter å nå ut til publikum på der.

Studentene gjorde en strålende jobb, flere av forslagene deres kan bli realisert.

Universitetsmuseet

Våren 2024 har studentene inntatt Universitetsmuseet for å lage en utstilling om KI, kunstig intelligens. Det er fem grupper denne våren også, som har valgt hver sin måte å sette fokus på KI på – fra problemene med fake news til nye smarte hjelpemidler. De fem «oppstillingene» som det heter på museumsspråk, får plass i første etasje av museet.

Utstillingen åpnet for publikum 3. juni, og kan besøkes frem til jul.

Under ser du bilder fra åpningen, klikk på dem for å forstørre.

Ronald Toppe, Marianne Lid Iversen og Åshild Sunde Feyling Thorsen.

Kuratorene Åshild Sunde Feyling Thorsen og Marianne Lid Iversen tar hånd om det hele fra museets side. Å formidle via et museum krever en helt egen fortellerteknikk, og det lærer disse to studentene gjennom forelesninger og samtaler, der også vi er med fra instituttets side.

Bildene under ble tatt 14. februar, på en av de ukentlige samlingene vi hadde med studentene. Klikk på bildene for å forstørre.

Under ser du bilder fra åpningen, klikk på dem for å forstørre.