Studentene inntar Universitetsmuseet

Vi har jobbet sammen med Institutt for informasjons- og medievitskap ved Universitetet i Bergen i flere år, de siste to i regi av TekLab Bedrift. Der er målet økt fokus på innovasjon i undervisningen, gjennom å la studentene jobbe sammen med private bedrifter om helt konkrete oppgaver.

I 2023 hadde vi med fem grupper med MIX250-studenter til Akvariet i Bergen. Akvariet planlegger å flytte til et nytt havmiljøsenter på Dokken, og studentene fikk i oppgave å foreslå helt nye måter å nå ut til publikum på der.

Studentene gjorde en strålende jobb, flere av forslagene deres kan komme til å bli realisert.

Universitetsmuseet

Ronald Toppe, Marianne Lid Iversen og Åshild Sunde Feyling Thorsen.

Våren 2024 har studentene inntatt Universitetsmuseet for å lage en utstilling om KI, kunstig intelligens. Det er fem grupper denne våren også, som har valgt hver sin måte å sette fokus på KI på – fra problemene med fake news til nye smarte hjelpemidler. De fem «oppstillingene» som det heter på museumsspråk, får plass i første etasje av museet.

Utstillingen åpner for publikum 3. juni.

Kuratorene Åshild Sunde Feyling Thorsen og Marianne Lid Iversen tar hånd om det hele fra museets side. Å formidle via et museum krever en helt egen fortellerteknikk, og det lærer disse to studentene gjennom forelesninger og samtaler, der også vi er med fra instituttets side. Bildene under ble tatt 14. februar, klikk på dem for å forstørre.