Vi flyr for Naturhistorisk museum

Før Leos lekeland, Vannkanten og bassengene i ADO var det vi kalte «Dyremuseet» et sikkert helgekort for alle med småbarn når regnet bøttet ned i Bergen.

Vi unger kikket storøyd på de digre hvalskjelettetene som hang i taket i første etasje, listet oss forsiktig forbi de helt ekte menneskeskjelettene i trappen, og gikk på safari blant utstoppede fugler og dyr i andre etasje.

Naturhistorisk museum i Bergen. Foto: UiB
Naturhistorisk museum i Bergen. Foto: UiB

De siste årene har museet vært tomt. Bygningen trengte oppussing, og ombygging. Nå er selve bygget ferdig utvendig, og så godt som ferdig innvendig. Planen er å åpne dørene igjen høsten 2019. Det viktigste, selve utstillingen, mangler.

Utstillingen har Universitetet i Bergen bedt oss om å hjelpe til med å utforme, noe vi er i full gang med akkurat nå. Vi jobber med innhold til Verdensrommet, som skal fortelle om vær, klima og havet på kloden vår.

Vi flyr opp til Lea på toppen av tårnet.

Filmen som handler om vær og vind lager vi på toppen av Geofysen, et av Bergens mest kjente bygg. Selvsagt, det var her Wilhelm Bjerknes tenkte ut det vi i dag kaller for meteorologi, tidlig på 1900-tallet.

Lea Svendsen, postdoktor på Geofysisk insitutt forteller og forklarer.

Lea Svendsen
Lea Svendsen