Vi lager utstilling til Naturhistorisk museum

Før Leos lekeland, Vannkanten og bassengene i ADO var det vi kalte «Dyremuseet» et sikkert helgekort for alle med småbarn når regnet bøttet ned i Bergen.

Vi unger kikket storøyd på de digre hvalskjelettetene som hang i taket i første etasje, listet oss forsiktig forbi de helt ekte menneskeskjelettene i trappen, og gikk på safari blant utstoppede fugler og dyr i andre etasje.

De siste årene har museet vært tomt. Bygningen trengte oppussing, og ombygging. Nå er selve bygget ferdig utvendig, og så godt som ferdig innvendig. Planen er å åpne dørene igjen høsten 2019. Det viktigste, selve utstillingen, mangler.

Prosjektleder Paul Amble, og Ásta Olga Magnúsdóttir og Sammi Jónasson fra Gagarin, som har ansvar for den tekniske delen.

Utstillingen har Universitetet i Bergen bedt oss om å hjelpe til med å utforme, noe vi er i full gang med akkurat nå. Vi jobber med innhold til Verdensrommet, som skal fortelle om vær, klima og havet på kloden vår.

Eli Kari ser litt trist ut – med god grunn. En av utstillingene som akkurat har kommet på plass er skjelettet av «plasthvalen», som ble funnet med magen full av plastboss. Plasten stilles også ut, i monteret ved siden av.