Presten og bruktbilselgeren

Hans Jørgen Morvik og Øyvind Hauge har snakket bil igjen.

Hans Jørgen og Øyvind er fortsatt i Japan i episode #10. Noe av det som kjennetegner japansk bilindustri er at de ofte samarbeidet med andre selskaper og bransjeaktører for å dele ressurser, teknologier og kompetanse.  Motoren i legendariske Toyota 2000 GT er for eksempel produsert av Yamaha. Yamaha startet med å lage pianoer, og produserer nå elektronikk, gressklippere og altså, det som mange regner for verdens beste motorer.

Hans Jørgen Morvik er sogneprest, Øyvind Hauge har et liv som bilmekaniker og bruktbilselger bak seg. Nå er han pensjonist, men har ikke klart å slippe rattet helt. Når savnet blir for stort kjører han buss. Du synes kanskje at de to er et ulike par, men de er begge langt over normalt opptatt av biler, og deler altså lidenskapen og kunnskapen sin med andre.

Vi produserer podkastserien i samarbeid med Reitwagen, portalen for kjekke ting med motor. I artikler der er podkastene pakket inn i mer informasjon, og bilder av bilene de to prater om.

#1: Presten og bruktbilselgeren
#2: Fiat, Ferrari, Alfa Romeo – og et skriftemål
#3: En italiensk mikrobil reddet BMW

#4: Veien fra Bugatti til 2CV
#5: De tre store franske – Renault, Citroën og Peugeot
#6: De tre beste engelske – og de tre verste
#7: Nedturen til den engelske bilindustrien
#8: Engelske sportsbiler, racing og litt til
#9: Japanske biler, fra null til hundre
#10: Fra pianoer til verdens beste motorer

Vil du gå rett til podkastene klikker du under.

Også denne podkatserien publiseres på Acast, som distribuerer den videre til Spotify og iTunes.

Podkast er en viktig del av det Scary weather driver med. Vi produserer for andre, og har egne serier, Eli Kari og Ingeborg, Eli Kari lurer på, og Russemamma.