Dette gjør vi for kundene våre

Visit Bergen

Eli Kari Gjengedal og Ronald Toppe sammen med Anders Nyland og Frode Fjeldstad i Visit Bergen. Foto: Eirik Hagesæter, BA.

Sammen med Visit Bergen har Scary weather fått midler fra Hordaland fylkeskommune, som skal brukes til å selge regnet i Bergen.

Bergen er uløselig knyttet til regn. Likevel selger vi byen med bilder av sol og skyfri himmel. Nå vil vi være ærlige, og fortelle at vi bor i den mest nedbørsrike byen i Europa.

Reiselivsdirektør Anders Nyland til BA

Ideen vår er å fortelle alle de spennende historiene om regnet, bygge installasjoner som leker med vannet, og vise frem hvordan byen vår håndterer alt regnet som pøser ned.

Fløibanen

Eli Kari Gjengedal og aktivitetsleder Ingvild Jarnæs på Fløien i Bergen.

Fløibanen i Bergen er en av Norges mest besøkte turistattrasjoner. Kabelbanen går fra sentrum og opp på Fløyen, et av byens sju fjell.

Vi utvikler og gjennomfører væropplevelser oppe ved stasjonen, og vi produserer filmer som lærer bergenserne at Fløyen har mer å by på enn veien fra stasjonen til Brushytten. Under ser du en av filmene vi laget høsten 2020, de andre finner du på Youtube-kanalen vår.

Universitetet i Bergen

Naturhistorisk museum i Bergen. Foto: ngvild Festervoll Melien
Naturhistorisk museum i Bergen. Foto: Ingvild Festervoll Melien

Universitetsmuseet i Bergen bygget om bygningen som inneholder de naturhistoriske samlingene. Globusrommet forteller om værm klima og havet, og den utstillingen har vi vært med å lage. Vi har også produsert innholdet i rommet om Dyphavet, og filmet, fotografert og tatt dronebildene i rommet som forteller om den kaledonske fjellkjeden.

Denne videoen er en av de vi har laget til Globusrommet:

Ragna Breines, UiB, forteller om hvorfor hun ikke flyr inn i skyer.

Bjerknessenteret for klimaforskning

I 2021 er Bjerknessenteret 20 år. Det skal markeres, og de har bedt oss om å lage fem korte filmer som forteller om hva senteret driver med. Her er den første, som Bjerknes publiserte 6. november:

NCE Media

NCE Media driver medieklyngen på MCB i Bergen, med over 100 medlemsbedrifter, inkludert Scary weather. De gjennomfører foredrag, arbeidsmøter, og andre arrangement – også podcaster. Vi produserer live-podcaster for dem, nede i plenumsområdet, og oppe i medie-lab’en.

Under prater Guri Solberg med Sarah Willander, i podcasten Bra Damer.

Elevkanalen

Elevkanalen het tidligere TV 2 Skole, og er en læremiddelportal med innhold fra forlag, organisasjoner og mediehus. Kundene deres er grunnskoler, videregående skoler og voksenopplæring, i hele landet.

Vi produserer innhold for dem. Under er starten på en av videoene om kjemi – der vi brukte Eli Karis kjøkken som laboratorium.

Egmont

Egmont er et av Nordens største mediekonsern, og utgir blant mye annet blader og magasiner. Eli Kari skriver små værhistorier for dem.


– Å få skrive i verdas mest leste blad er ei stor ære for ei lita jente frå Leikanger❤️❄️ tenk så mykje vær det er i Andeby🧐 klem frå Eli Kvakki Gjessedal

Avidly

Avidly er et nordisk selskap som driver med markedsplanlegging og markedsanalyse. Vi lærer dem produksjonsteknikk.

StormGeo

StormGeo er et av verdens største private værselskap. Vi gir selskapet råd og opplæring i historiefortelling, produserer innhold for dem, og arrangerer møter og konferanser.

I september 2018 var StormGeos ledere fra kontorene rundt i verden samlet på Sotra. Eli Kari ledet konferansen, og holdt foredrag om historiefortelling.

Videoen under har vi filmet, klippet og produsert for StormGeo.

Her er en av artiklene vi har skrevet for dem, om nedbørsentusiasten Roar Inge Hansen. Klikk på bildet for å lese:

TV 2

Vi drifter storm.no for TV 2, og er rådgivere for redaksjonen og for markedsavdelingen. Vi har også skrevet saker om været til tv2.no.

Videoen under ble produsert for markedsavdelingen våren 2018. Vi hadde hånd om ide, manus og produksjon. TV 2 fotograf Joachim Storvik filmet og redigerte, TV 2 grafiker Helge Knudsen laget grafikken.

Dagbladet

Eli Kari Gjengedal og Ingeborg Myhre ble kjent med hverandre da de begge to presenterte været i TV 2. Det er en stund siden, nå forteller Ingeborg hvem som er ukens lottovinner i NRK.

Vennskapet har de beholdt, og de lange venninnesamtalene ble til en egen podcast for Dagbladet.

I november 2018 la Dagbladet ned alle podcastene sine, og nå er det Scary weather som produserer og distribuerer «poddikene» til Eli Kari og Ingeborg.

Du kan høre alle på iTunespå Acast, og på Spotify, eller SE dem på Eli Kari og Ingeborgs Youtube-kanal. De første podcastene finner du på Dagbladets Youtube-kanal.

Her er teasen til en av podcastene vi laget med Holms hotel som sponsor – fra rommet der den grå damen, på veggen, spøker.

Distriktsenergi

Distriktsenergi er en interesseorganisasjon som samler kraftlag over hele landet.

Vi helper dem å planlegge og gjennomføre årskonferansen, der Eli Kari Gjengedal er møteleder.

NAV

NAV holder ofte informasjonsmøter og foredrag, og skal i gang med å produsere sine egne videoer.

Vi kurser dem i formidlingsteknikk.

NCE Media

Bra damer: Guri Solberg har live-podcast med TV 2s Sara Willand.

NCE media er en organisasjon som samler medie- og teknologibedrifter i Bergen. De holder til i Media City Bergen, og arrangerer blant mye annet konferanser og presentasjoner.

Vi står for det tekniske når NCE Media arrangerer live-podcaster.

BIR

Slik tar du på og av hansker

BIR er et av Norges største renovasjonsselskap, og tar hånd om avfallet, eller bosset som vi sier her, i sju kommuner rundt Bergen. Koronaepidemien ga dem ekstra utfordringer.

Vi har laget en informasjonsfilm, som forteller renovasjonsarbeiderne hvordan de unngår å bli smittet av skitne arbeidshansker.

Bergen domkirke

Mariakirken i Bergen er en av kirkene det skal sendes direkte fra

Korona-pandemien gjør at det ikke er mulig å gjennomføre gudstjenester, bryllup og begravelser som tidligere. Et stort savn for menighetene, og for familie og venner som ikke får være tilstede.

Domkirken i Bergen ønsker å formidle disse seremoniene på en ny måte. Gudstjenester filmes, redigeres og legges ut på Domkirkens Vimeo-kanal, begravelser og bryllup sends direkte ut på nettet – og så får familiene opptak av sendingen. Kirken har bedt oss om å hjelpe dem med å få tak i utstyr, tilrettelegging og opplæring.

Vi har også gjort noen produksjoner for dem, blant annet de første gudstjenestene i påsken.

Kemax

Kemax er et regnskapsfirma i Bergen. De har utviklet egne løsninger for innlevering og godkjenning av bilag, og ønsket å fortelle verden hvordan løsningene brukes.

Rune Larsen og Tor Endresen, som vi samarbeider med i en helt annen sammenheng, ble hyret inn for å forklare – og vi ble bedt om å produsere tre korte filmer. Under ser du Tor forklare Rune innlevering av bilag med mobilen:

NyNorsk messingkvintett

Fem dyktige musikere har funnet sammen, og spiller blant mye annet moderne kunstmusikk. Musikk der instumentene – også – brukes til å lage lyder langt fra det du forbinner med brassband. Komponist Knut Vaage har laget en serie stykker kalt multiMORF.

Vi jobber sammen med Knut i flere prosjekt, og han ba oss om å filme urfremførelsen av multiMORF remix høsten 2020. Bildene vi tok er brukt av videokunstneren Evelina Dembacke, som har laget et kunstprosjekt rundt konserten. Her er Ballades omtale av prosjektet, under ser dere en kort snutt vi har redigert sammen, og så noen minutter som viser hvordan Evelina har brukt bildene våre i prosjektet sitt.

Klar Tale

Klar Tale er et nystartet selskap, eid av Kjell Østerbø, Lasse Berntzen og Dag Aksnes. De planlegger og gjennomfører blant annet arrangementer, og har hyret oss inn for å gi råd, filme og streame det som skjer.