Design for mediebruk

Scary weather har takket ja til å samarbeide med Universitetet i Bergen når Institutt for informasjons- og medievitskap våren 2020 skal lære studentene design for mediebruk i kurset MIX 202.

Kurset skal lære studentene å presentere medieinnhold på nye og spennende måter. Denne gangen fokuseres det på vær og klima, midt i blinken for oss.

Ronald Toppe og professor Lars Nyre den første praten om planene for våren 2020.

Del 1

Kurset er todelt. I del en skal studentene evaluere noe som allerede er produsert, i del to skal de komme med forslag til hvordan konkret innhold kan presenteres på en ny og spennende måte.

Vi i Scary weather har plukket ut Globusrommet på Universitetsmuseet som tema for evaluering.

Kurset startet opp 29. januar. Under presenterer Sigvald Sveinbjørnsson fra BA, Astrid Rommetveit og Anders Nøkling fra NRK, og vi i Scary weather oss for studentene.

Det er blitt 7. februar. Studentene er delt opp i grupper, og i dag fortalte våre to grupper om hvordan de har tenkt å gjennomføre evalueringen av globusrommet.

Gruppearbeid oppe hos oss på MCB

Den 19. mars er det gått en uke siden koronapandmien stengte Norge. Studentene ble heldigvis ferdige med undersøkelsene inne på Museet, og er så godt som ferdige med rapporten. Universitetet er stengt, MCB også, så vi sitter alle hjemme hos oss selv. Møtene foregår på Skype og Hangouts.

Del 2

I del to fikk studentene i oppgave å utvikle egne løsninger, knyttet til prosjekt som vi jobber med. To grupper utvikler mobil-apper som supplerer Globusrommet, en gruppe en app som tar prosjektet vårt på Fløyen som utgangspunkt.

Studentene gjorde en fantastisk jobb. Alle de tre gruppene fikk svært gode karakterer.