Do-draugen finnes!

Do-draugen har vi alle vært litt engstelige for. Skapningen som kanskje bor nede i doen, og kikker opp når du åpner lokket. Eller enda verre, når du akkurat har satt deg.

Denne uken kom vi over en artikkel i Science Alert, som fortalte at dodraugen faktisk finnes. I Amazonas.

Bildet øverst er tatt av forskere som undersøkte hvordan to-tåede dovendyr lever. Denne kikker forskrekket opp fra utedoet på en forskningsstasjon inne i jungelen, forstyrret midt i et skikkelig ekkelt måltid.

– Den øste i seg en blanding av bæsj, urin og dopapir med den ene hånden, skriver forskerne.

Forskerne trodde først at dyret var et sykt, men oppdaget etter hvert at det var mange dovendyr som kom til doen for å spise bæsj.

Dovendyr har en veldig langsom forbrenning, de bruker måneder på å fordøye maten. Det kan være årsaken til at de synes bæsj er snadder, de får i seg næringsstoffer og mineraler de ellers sliter med å få tak i.

Det er sånn som dette dovendyr vanligvis lever, hengende etter klørne oppe i et tre. Foto: Geoff Gallice / Creative Commons

Normalt holder dovendyr til i trær, der de klatrer laaangsomt rundt og spiser frukt og blader. De ser og hører dårlig, og luktesansen er viktigst når de leter etter mat.

Dette siste gjør jo matvanene til gjengen rundt forskningsstasjonen ekstra merkelig …