Oktober er årets vakreste måned

Grytingen og Såta i Hemsedal fra Volelii.

Nu har vi på rad disse måneder med navn som lyder som trusler, november, desember …

Sven Elvestad

Alle årstider har sin sjarm heter det, men der er jeg ikke enig. November, desember og januar kan du får billig av meg. Men ikke oktober.

Høsten kommer liksom ikke helt i gang i september. Sommeren er så nær at det er lov å håpe på en dag eller to med 20 pluss og sol. Dagen er lenger enn natten, og bladene henger fortsatt grønne og fine på trærne.

I november er det høst så det holder. Tærne står der triste og ribbet for løv, og det er mørkt og kaldt.  Men ikke så kaldt at nedbøren er kommet som snø, som hjelper til med å spre det svake dagslyset. 

Det er oktober som er høstmåneden med stor H. Naturen er farget gyllen, og det er fortsatt dagslys nok til skikkelige fjellturer. De første frostnettene gjør at myrene bærer, luften er frisk og klar. Solen er lav og skyggene lange.

Videoen under er fra en slik fin oktobertur, på fjellet mellom Gol og Hemsedal.